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Notre histoire

"Ma Micropousse culinaire c'est une aventure qui a débuté en octobre 2020 à Eourres, de retour d'Asie, après plusieurs années à l'étranger. Confronté à la difficulté de trouver du foncier et souhaitant rester mobile, j'investis alors dans mes premières étagères de cultures pour développer une preuve de concept (POC). Bien que les chiffres soient encourageants, l'éloignement géographique et des circonstances personnelles ne me permettent pas de professionnaliser l'activité sur ce lieu. Après un passage éclair sur Lyon, puis sur Avignon (Association Semailles) pour des missions de conseil et d'accompagnement en agriculture urbaine, je décide finalement  d'installer mon atelier de production sur le bassin alèsien en septembre 2022, tout en développant une activité de formation, de conseil et d'appui aux producteurs. L'objectif étant de renforcer les synergies entre producteurs et consommateurs, d'améliorer la rentabilité des systèmes de culture et de renforcer l'organisation des producteurs face à un marché sous tension, tout en faisant découvrir au grand public les bienfaits et les potentialités culinaires des micropousses".

Patrick Vibert

My culinary microgreens in 10 key points

 

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materiel de culture micropousses
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barquettes de culture micropousses
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Micropousses Asian mix restaurant gastronomique
cultiver chez soi
cultiver en ville
Jardin interieur

SOME KEY POINTS ABOUT OUR COMPANY

  • PRODUCTION of microgreens grown ready-to-cut in recyclable PS trays or on trays using cellulose or inert hemp fiber substrates certified FIBL and Demeter International

  • CULTURE on natural fibers or in clear water, germination in the dark and growth under LED on shelves with floodable trays (HYDROPONICS on inert substrate)

  • Average production CYCLES: 7-10 days (our classics), 15-30 days (aromatic, leguminous and floral).

  • More than 30 varieties of vegetable shoots, aromatics and cultivated flowers, all certified in Organic Agriculture

  • DISTRIBUTION in specialized organic stores and farmers' markets, development of an aromatic and floral range for restaurants

  • TRAINING: support and training for installation, networking of producers, development of a qualitative and standardized production sector

 

  • ONLINE SHOP: specific production equipment for professionals and individual on production/marketing format of live, uncut culture, perfectly suited to restaurants, organic product stores and for production in urban areas

  • All our SEEDS come from organic farming and our shoots are guaranteed without pesticides or synthetic fertilizers.

  • ​ GROWING MATS specially designed for the cultivation of microgreens and available in 3 sizes: 113 x 75 mm (with the corresponding tray format); 23 x 23 cm (corresponding tray size); 50x25cm

 

 

 

 

 

 

 

They meet the following criteria:

A 100% natural product made from non-genetically modified hemp fibers

• Pure mechanical treatment of fibers

• No chemical binder added

• Weight 1.300gr/m2

• THC content less than 0.2%

• With declaration in accordance with the Ordinance on Fertilizers

• Identified in the list of FIBL resources for organic farming

• A standardized product for use in the kitchen

• Mats cut to measure for the 25 x 25 cm and 25 x 50 cm microgreens trays

Other areas of application:

• Hydroponic systems - plants without substrate

 We invite you to come and meet us for a weekend or come and taste our products in our partner shops and in provincial markets.

PROFESSIONALS  AND PROJECT LEADERS

You are a professional, producer of microgreens and want to train in our production techniques and evolve on a standardized and quality production format.Contact us for our professional catalogand register for one of our online training courses.

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